FELLIEWS DANSESTUDIO™

"Aldri for gammel til å lære å danse"


Flag of Norway Flag of Spain Flag of United States of America

LA OSS DANSE SALSA OG MER SALSA!


Salsa er blitt kjent som en populær, morsom, varm, stilig og eksotisk latinamerikansk dans som kan praktiseres som dans eller også som trening av alle. 


Salsa er over store deler av verden blitt kjent som en dans som samler mennesker fra ulike kulturelle og økonomiske bakgrunner, fordi dansen vekker til live forestillinger om en miks av forskjellige smaker, farger og lukter, og mennesker som gleder seg over musikken og dansen som en del av sitt hverdagsliv.


Salsa er en karibisk, latin- og afroamerikansk musikkstil påvirket av etterkommere av folk fra Puerto Rico og andre latinamerikanske land som bodde i New York midt på 1960-tallet. Det er derfor salsa er så sterkt påvirket av jazz, swing, cha cha og mambo i tillegg til latinamerikansk folkemusikk og tradisjonene til de enkeltmusikerne som utviklet salsamusikken.


Graffiti of the face of a woman in Cuba

Bandet til Lebron Brothers, der medlemmene opprinnelig var fra Puerto Rico, var den første gruppen som spilte salsa på Hotel Saint George i Brooklyn, men det var hjørnet av Den 52. Street og Broadway som ble stedet for de entusiastiske salsadanserne.


Opprinnelsen til salsamusikken kom fra Karibia, Latin- og Afro-Amerika som er fellesbetegnelser på land som Cuba, Colombia, Peru, Panama, Venezuela, Den dominikanske republikk, Haiti og Puerto Rico. Salsa er fargerik og mangeartet fordi dansen har tatt opp i seg andre danseuttrykk som for eks. son, cinquilla, guaguanco, rumba, boogalo, cumbia, bolero, pachanga, guaracha, guajira, montuno og mambo. Noen dansetrinn er spesielt knyttet til afrikansk tradisjon, opprinnelig ført over Atlanteren med slavehandelen.


Utviklingen av salsamusikken kom med introduksjonen av flere moderne instrumenter i tillegg til «marimba», «clave», «conga» trommen, «pandereta», «bongos», «botijuela, «guiro», «marimbula», «quijada», «timbaler» og gitarer.


Salsa og mambo har en rekke av dansetrinn innenfor en rytme på åtte takter. Når man forstår grunnstrukturen i salsamusikken, kan man danse til rytmen, manipulere rytmen eller danse til vår egen rytme innenfor rytmen.

MENY


Salsa som dansestil er opprørsk, mystisk, vill, øm, eksplosiv, atletisk, kreativ, tradisjonell, moderne, modig og improviserende. Den er alt dette, og dertil er det rom for at hver og en av oss som danser, kan gi salsa vårt eget preg. Salsa er en type dans der du trygt kan blande forskjellige dansestiler som samba, argentinsk tango, swing og - gymnastikk. Salsa kan gjøre alt, erfare alt til fulle. I ett ord: Salsa er ….FRIHET!


Couple dancing latin


Ring oss for avtale og begynn din undervisning i SALSA DANS!!!


Kontakt:

Telf: 9073 59435943

E-post: felliewsdansestudio@live.com


facebook icon made by flaticon.com CC 3.0 Bytwitter icon