FELLIEWS DANSESTUDIO™

"Aldri for gammel til å lære å danse"


Flag of Norway Flag of Spain Flag of United States of America

VALS


Waltzen får oss til å tenke på havets bølger som vokser og faller ned. Denne dansen er romantisk og elegant.

Energibruken i denne dansen så vel som i Foxtrot og andre danser med  energien utenpå, - er som en elv som drar deg med, i øyeblikket.  Opprinnelsen til ordet kommer fra det gamle tyske orden «Waltz» som betyr å rotere eller glide over gulvet .

Denne dansen er født i en forstad til Wien, og i den alpine regionen i Østerrike så tidlig som det syttende århundre. Det ble en begynende popularitet i Sør-Tyskland med musikk av Johann Strauss og tilslutt fikk den sin blomstrinstid i det tyvende århundre.

Vi lærer med denne dansen eleganse, balanse og holdning.


Old days dancing couple

QUICKSTEP


Ingen kan hevde at Quickstep er  mest moro av alle rytmer.

Quickstep ble opprettet i 1920  av marsjerende ett-trinns, en rask foxtrot, og noen av de jazzete humle og hopper denne dansen har,  stilen ble kalt Charleston.

Du lærer med denne dansen til å forandre tidkombinasjoner ut av quicks og brems.


FOXTROT


Foxtrot gir deg følelesen av å sveve rundt på gulvet, -når riktig teknikk anvendes. «Walk through» og «Body Flight» benyttes vanligvis for a absorbere sjokket av hvert trinn.

I 1913 introduserte Harry Fox, en teaterkomiker, en rytme til en ragtime-sang Ziegfielf Follies som skjøv andre rytmer i bakgrunnen. Det ble Amerikas mest populære dans og er den dag i dag standard for sosial dans-  Denne dansen er også kalt «bli kjent»  eller dansens «førsteinntrykk».

MENY


Foxtrot er en lys og lett dans, som å gå en tur i parken. Dansen av selskapskjole og smoking. Det representerer det sofistikerte. Foxtrot minner oss om Fred Astaire og Ginger Rogers.

Foxtrot gir deg følelsen av å sveve tundt på gulvet. Vi lærer ved denne dansen bevegelse og kontinuitet.


WIENERVALS


Vi lærer ved denne dansen bevegelse og kontinuitet. Wienervalsen dukket opp i andre halvdel av det 18.århundre fra den tyske og den østerriske Waltz Landler.  Dansen er ganske forskjellig fra valsen og den franske valsen.

På tidspunktet dansen ble etablert ble den ansett for å være umoralsk, fordi parene har nær posisjon og damenes ankler var synlig under sirkulære bevegelser i dansen.

Denne dansen hadde vunnet sin popularitet i begynnelsen av det 19. århundre. Wienervalsen er en dans fremført til musikk med tre beats.

Dansens trinn kan være svært vanskelig for nybegynnere, men når wienervals er mestret, vil dansere utføre den i en fortryllende og romantisk stil.


PEABODY


Peabody ligner en rask Foxtrot. Det er først og fremst en dans med lange glidende trinn.Dansere bruke mange intrikate raske skritt mot en figur kalt åpen boks.

Peabody ble opprettet av en korpulent politi og brannsjef-kaptein heter Peabody-som var så overvektig at han måtte danse på siden av partneren sin, og skapte stilen som er så karakteristisk for Peabody Dance.


POLKA


Opprinnelsen til dansen polka er definert som et levende par dans av bohemer.

Den var opprinnelig en tsjekkisk bondedans, utviklet i Øst-Böhmen (nå en del av Tsjekkoslovakia).Polka ble oppfunnet av en bondejente Anna Slezak, i Labská Tynice i 1834 på en søndag morgen, til hennes fornøyelse. Det virkelige navnet til dansen Polka i Tsjekkia er halv-trinnet refererer til det raske formskifte fra den ene foten til den andre.

Denne dansen ble først introdusert i ballsalene i Praha i 1835.

Vi lærer med denne dansen hurtighet og leven.


Ring oss for avtale og begynn din danseundervisning !!!


Kontakt:

Telf: +47 9073 5943

E-post: felliewsdansestudio@live.com


facebook icon made by flaticon.com CC 3.0 Bytwitter icon